A nedű nem csupán egyszerű szesz, hanem történelmi és kulturális jelkép is, ami hűen tükrözi hazánk gazdag örökségét. A Pannonhalmi pálinka előállításához, kivétel nélkül, magas minőségi alapanyagokat, illetve gyümölcsöket használnak.
A gondos válogatás után az erjesztés következik, aminek során a cukor alkohollá alakul. Ezt követi a lepárlás, amire kétszer kerül sor, így a végeredmény egy kifejezetten tiszta ital. Az aromája különösen sokrétű és harmonikus, köszönhetően a prémium összetevőknek és az időigényes főzési folyamatnak.
A Pannonhalmi pálinka eltérő ízekben vásárolható meg, így mindenki felfedezheti a kedvenc párlatát. A nevének hallatán, elsőre sokaknak az Főapátság jut az eszébe. Ez hazánk egyik olyan területe, ahol már nagyon régóta termesztenek gyümölcsöket, amelyekből egyedülálló italokat készítenek.
A főzde nem kevesebb, mint 100 éve működik közvetlenül az apátság szomszédságában. A Pannonhalmi pálinka díszdobozos csomagolásban tökéletes választás lehet ajándék gyanánt.